Nova pesem nosi naslov Putin je prižgal ogenj revolucije. Med drugim vsebuje besedilo: "Država gre po cesti poguma, država pravi na svidenje režimu", Besedilo in video so članice Pussy Riot objavile na internetu, hkrati pa so napovedale "nadaljevanje boja", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nekdanjemu šahovskemu zvezdniku Kasparovu zaradi podpore Pussy Riot grozi do pet let zapora

Članice Pussy Riot, 24-letna Marija Aljohina, 23-letna Nadežda Tolokonikova in 29-letna Jekaterina Samučevič, so bile v petek pred moskovskim sodiščem obsojene na dve leti zapora v delovnem taborišču zaradi protesta v glavni moskovski katedrali proti ruskemu predsedniku Putinu in Ruski pravoslavni cerkvi. Krive so huliganstva, ki ga je vodilo versko sovraštvo in razžalitev vernikov, je dejala sodnica Marina Sirova.

Sta se pa danes oglasila dva visoka klerika Ruske pravoslavne cerkve, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Vodja moskovskega samostana Sretenski, Tihon Ševkunov, ki naj bi bil tudi Putinov svetovalec za verske zadeve, je po ruski državni televiziji dejal, da Cerkev pevkam "odpušča njihovo punkovsko pesem".

Obramba Pussy Riot: Pritožili se bomo na Evropskem sodišču za človekove pravice

S tem se je strinjal tudi drugi visoki cerkveni predstavnik Maksim Kozlov, ki pa je dodal, da upa, da se "mladenke in njihovi podporniki zavedajo, kako grozna so njihova dejanja". Oba pa sta podprla odločitev sodišča in zavrnila mednarodne kritike, da je izrečena kazen prestroga glede na težo dejanja.