Medtem ko so na naslovnicah izraelskih časopisov namigovanja, da je Iran vse bliže razvoju in proizvodnji jedrske bojne glave, je izraelska vojska pričela z zaključnimi preizkusi varnostnega sistema prek SMS sporočil, ki naj bi po pričakovanjih začel delovati septembra, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

SMSi v hebrejščini, arabščini, angleščini in ruščini

Danes se je tako začelo vsedržavno testiranje opozorilnega sistema "osebnih sporočil", ki naj bi ga zaključili v četrtek. Vojska bo s tem sistemom SMS sporočila v hebrejščini, arabščini, angleščini in ruščini pošiljala uporabnikom treh največjih mobilnih operaterjev v državi.

Sistem SMS sporočil bi lahko Izrael uporabil za opozarjanje prebivalstva pred morebitnim raketnim napadom s strani Irana ali libanonskega gibanja Hezbolah, do katerega bi lahko dejansko prišlo, če se Izrael odloči za preventivni vojaški napad na iranske jedrske obrate.

Iran največja grožnja

Izrael je namreč prepričan, da Iran pod krinko jedrskega programa za civilne namene razvija jedrsko orožje, ki naj bi bilo največja grožnja obstoju judovske države.

V zadnjih dneh izraelski mediji poročajo o morebitnem napadu Izraela na Iran, pri tem pa navajajo neimenovane vire, ki navajajo obveščevalna poročila, ki pa jih ni mogoče preveriti.