Od leta 1883, ko so v kraju Crystal Springs v ameriški zvezni državi Mississippi postavili Prvo baptistično cerkev, v njej še niso poročili temnopoltega para. Pastor Stan Weatherford je svojo odločitev pojasnil z besedami, da so nekateri farani tako močno nasprotovali prvi poroki temnopoltega para v cerkvi, da so mu celo grozili, da ga bodo spravili ob službo. Raje kot za to možnost se je belopolti duhovnik odločil, da bo dvojico poročil nedaleč stran v "črnski" cerkvi. Odločitev je opisal kot kompromis med obema stranema.

"Moja devetletna hči hodi z nama v cerkev. Kako naj ji razloživa, da se ne moreva poročiti, ker sva črna?“ je ogorčen ženin pojasnil za lokalno televizijo WAPT-TV. Zgodba se je iz majhnega predmestja Jacksona kot strela razširila po vsej državi in tudi po svetu.

"Kaj bi storil Jezus?"

Večino od 5000 prebivalcev Crystal Springs, belih in črnih, je odločitev cerkve "vrgla na rit", povečini pa menijo, da bi ju pastor moral poročiti ne glede na mnenje nekaterih prebivalcev. "Ta cerkev je bila njun dom. Kaj bi Jezus naredil v takšnem primeru? Nedvomno bi ju poročil, saj je to pravilna odločitev. Vsi smo božji otroci,“ se je hudovala 48-letna meščanka.

V cerkvi bodo zdaj skušali priti do odločitve, kako naj se v prihodnje lotijo prošenj temnopoltih parov, ki se bodo želeli poročiti v tej cerkvi. A glede na ogorčenost tako belopoltih kot temnopoltih skupnosti po vsej državi, veliko takšnih prošenj verjetno ne bodo prejeli.