Častitev Nikole Tesle je povzdignjeno na nebeške višine, zato njegovi mladi oboževalci s celotnega sveta predlagajo, naj bo Tesla proglašen za svetnika. Predlog je podpisalo nekaj sto "tesliancev", poslan pa je bil tudi na sedež Srbske pravoslavne cerkve, je povedala Mirna Momčičević, predstavnica za stike z javnostmi Tesline znanstvene fundacije v Srbiji.

Podpora ideji je prišla tudi iz Brazilije, Nizozemske, Avstralije, Kanade, Nove Zelandije, Avstrije in ZDA, je še sporočila Momčičevićeva. SPC za razliko od Rimokatoliške cerkve sicer nima natančno definiranega procesa kanonizacije. V SPC pri uvedbi "kandidata" za svetnika upoštevajo, ali je oseba v času svojega življenja bila pravi vernik ali pa je svoje življenje žrtvovala za vero in narod.

Tesla je bil srbsko-ameriški izumitelj, fizik, kemik in matematik, živel je med leti 1856 in 1943. V svojem življenju je patentiral več kot 700 izumov, mnogi njegovi izumitvorijo pa osnovo sodobne uporabe električne energije. Najznamenitejši je večfazni indukcijski elektromotor, ki ga je izumil leta 1882 in kasneje izdelal. Teslov elektromotor deluje na njegovem načelu izmeničnega električnega toka.