Državna televizija je Kim Jong Una kazala na obisku zabaviščnega parka v Pjongjangu v družbi mladega dekleta, ki so jo opisali kot "kolegico Ri Sol Ju, ženo maršala Kim Jong Una“. Da je poročen, je poročal tudi državni radio. Zaenkrat podatka o tem, kdaj naj bi se par poročil, ni na voljo.

Se je poročil z ljubeznijo iz najstniških dni?

V zadnjih tednih so bili svetovni mediji polni ugibanj o tem, kdo je skrivnostna ženska, ki Kim Jong Una spremlja na številnih prireditvah po Severni Koreji. V začetku julija sta se udeležila nenavadnega koncerta njemu v čast, na katerem so nastopili Miki Miška in številni drugi Disneyjevi junaki. Kasneje sta skupaj obiskala še otroški vrtec.

Pred tedni je v svetovnih medijih završala novica, da si je Kim Jong Un, 27 ali 28 let star vodja Severne Koreje, omislil spremljevalko. Takoj so se začela ugibanja in namigovanja o tem, kdo je mladenka. Južnokorejska obveščevalna služba je bila prepričana, da gre za Hyon Son Wol, staro ljubezen, ki je vzplamtela pred desetimi leti, ko se je sedajni severnokorejski vodja vrnil s študija v Švici. Takrat mu je oče sicer prepovedal videvanje z njo. Sodeč po fotografijah je prav možno, da se je Un sedaj poročil s tem dekletom, le da je južnokorejska obveščevalna služba zapisala napačno ime.

To dekle je sicer pop pevka, znano po uspešnicah "Ona je sproščena vojakinja", "Rada imam Pyongyang", "Stopinje vojaka" in "Mi smo čete naše partije". Če je to ona, je Kim Jong Un sedaj postal njen drug soprog, saj se je pred nekaj leti poročila s severnokorejskim načelnikom, s katerim imata tri otroke.

Un soprogo razkazuje, njegov oče jo je leta skrival

Očitno so za Severno Korejo nastopili novi, modernejši časi. S tem, ko se je s soprogo že večkrat pojavil v javnosti, je Kim Jong Un naredil velik korak stran od navad svojega očeta. Med vladavino "Ljubljenega vodje" mnogi Severnokorejci namreč nikoli niso videli prve dame na televiziji. Številni prebežniki pa so povedali, da večina "navadnih" državljanov ni vedela, s kom je bil Kim Jong Il sploh poročen. A ravno zaradi tega, ker v tej državi ni v navadi, da se vodja v javnosti pojavlja z ženskami, s katerimi je v intimnem odnosu, so mnogi pisali, da je ženska, s katero so Kima videvali, njegova mlajša sestra.

Kim Jong Un je vodenje države prevzel po smrti očeta Kim Jong Ila decembra lani. Najstarejši sin pokojnega vodje Severne Koreje Kim Jong Nam je v očetovo nemilost prišel potem, ko je leta 2001 neuspešno poskušal pobegniti na Japonsko, da bi obiskal Disneyland. Posledica neuspelega pobega naj bi bila tudi odločitev, da vodenje države namesto njega prevzame mlajši sin.

(Foto: Daylife)

Imata dveletno hčer?

Iz tokijskih medijev prihajajo celo vesti, da imata mladoporočenca celo hčer, ki se je rodila leta 2010. Zasebno življenje mladega severnokorejskega voditelja je bilo pod drobnogledom svetovne javnosti, saj je v roku nekaj minut od izbruha novice ime Kimove soproge preplavilo spletna družbena omrežja in twitter.