Kitajsko državno podjetje China International Trust and Investment Corporation je v Angoli zgradilo ogromno mesto, ki premore 850 nebotičnikov, 12 šol in več kot 100 trgovin. V njem bi udobno živelo 500.000 ljudi. Trenutno je tam 200 posameznikov.

Nova Cidade de Kilamba si vsekakor zasluži naziv "mesto duhov", saj je praktično prazno. Povrh vsega pa se nahaja v središču puščave. Mesto je sicer zgrajeno po istem kopitu, kot se gradijo na Kitajskem - ekspresno. Celoten projekt gradnje je bil zaključen v pičlih treh letih, zanj pa je Angola plačala 3.5 milijarde ameriških dolarjev. Vendar ne v gotovini, temveč z nafto.

Posamezno stanovanje v mestu stane od 120.000 pa do 200.000 dolarjev (98.000 - 163.000 evrov). Tu je seveda ustrezno omeniti, da več kot dve tretjini Angolcev živi z manj kot dvema dolarjema na dan.

Do sedaj je bilo prodanih 220 stanovanj, naseljenih pa je 70 

Omenjeni projekt je bil za Angolsko vlado zgolj prestižna predvolilna kampanija. Predsednik Angole Jose Eduardo dos Santos je namreč pred volitvami leta 2008 obljubil, da bo v štirih letih zgradil milijon stanovanj in tako ljudem zagotovil potreben življenjski prostor. Mesto duhov skušajo sedaj približati kupcem z idiličnimi fotografijami, kjer lahko vsakdo najde svoj košček miru.

Kitajsko podjetje ob tem zavrača očitke, da bodo stanovanja ostala prazna. Trdijo namreč, da projekt sploh še ni zaključen in da je prodaja 200 stanovanj v skadu z načrtom in pričakovanji.