Kot poroča BBC, je princesa za azil zaprosila v petek, pristojni oddelek notranjega britanskega ministrstva pa ne komentira dejanja.

Princesa je v izjavi dejala, da mora z ''največjim obžalovanjem'' sporočiti, da ji ni preostalo drugega, kot da je pisala britanskim oblastem, da ''sama in tudi moji otroci potrebujemo azil''.

''Moj ugled je bil umazan s strani medijev v zlobni kampanji, ki utemeljena. Leta sem to prenašala v tišini, poskušala rešiti mojo situacijo z dostojanstvom, skozi standardne kanale, brez mešanja javnosti,'' meni 38-letnica in dodaja, da oblasti v njeni deželi spletkarijo, da bi jo ugrabili in privedli nazaj v Saudovo Arabijo iz Londona, kjer živi že vse od leta 2007. Zatrdila je tudi, da je bila s strani saudskih oblasti podvržena ''zlovešči in dobro organizirani kampanji pregona''.

''Vse skupaj sega v čas in dogajanje, o katerem v medijih ne razglabljam,'' je dejala princesa, katere pregon naj bi bil posledica tudi dolgoletnega spora z očetom Talalom bin Abdulazizem al Saudom, znanim pod imenom Rdeči princ. ''Nekaj se je zgodilo med mano in mojim očetom in on tega ni sprejel z lahkoto. Obrnil se je proti meni in me želel zdrobiti. Bila sem mu najbližja, bila sem njegova najljubša. To je pretreslo moj svet.''

Sicer pa je Barbie princesa vpletena tudi v dolgotrajno bitko s svojim bratom, gre za boj za 325 milijonov funtov (411 milijonov evrov) vredno dediščino njune pokojne matere.