Zimmermana najprej po ustrelitvi 17-letnega Trayvona Martina niso aretirali, po nacionalnem ogorčenju in obtožbah o pristranskosti policije, ker je bil storilec bel, žrtev pa temnopolta, pa so ga po mesecu in pol le aretirali. Aprila je bil potem do sojenja izpuščen po plačilu 150.000 dolarjev varščine.

Sodišče je kasneje ugotovilo, da sta skupaj s soprogo lagala o dejanskem premoženjskem stanju, saj se je na Zimmermanovem računu nabralo za 135.000 dolarjev prostovoljnih prispevkov za obrambo. Zimmerman se je z obtožnico nenaklepnega umora moral vrniti v zapor. Zaradi laganja pod prisego pa je bila obtožena tudi njegova soproga Shellie, ki je na prostosti do sojenja po plačili tisoč dolarjev varščine.

Zimmerman je dobil na svoj račun in račun odvetnikov skupno 211.000 dolarjev prostovoljnih prispevkov od ljudi, ki mu želijo pomagati. Ko mu je sodnik v četrtek odmeril milijon dolarjev varščine, je na račun hitro dobil novih 20.000 dolarjev prispevkov. Temnopolti aktivist Al Sharpton je kritiziral ljudi, ki plačujejo za Zimmermana in dejal, da jim ni mar za izgubljeno življenje najstnika.

Varnostnik ima sedaj malce bolj stroge pogoje izpusta. Ostati mora v okrožju Seminole, ne sme na letališče, ne sme zaprositi za potni list, ne sme odpirati bančnih računov, nositi pa mora elektronsko zapestnico za nadzor. Od šeste ure zvečer do šeste ure zjutraj ima policijsko uro in ne sme od doma. Sprva bo nastanjen v varni hiši na neznani lokaciji, najel pa je tudi varnostno ekipo, ker mu grozijo s smrtjo.

Od milijona dolarjev varščine je plačal sicer le 100.000 dolarjev, ostalo pa je prevzelo podjetja za varščine. Zimmerman skupaj s svojimi in soproginimi starši nima premoženja v vrednosti milijona dolarjev, ki bi ga lahko zastavil, vendar pa mu je podjetje očitno verjelo na besedo, da ne bo pobegnil do sojenja, ker mora v tem primeru varščino poravnati samo ali pa za njim poslati lovce na glave, da ga privedejo pred sodišče.

Zimmerman je obtožen nenaklepnega umora. Zagovarja se na osnovi floridskega zakona, ki omogoča samoobrambo s strelnim orožjem, če se oseba počuti ogroženo. In to ne glede na to ali je napadalec oborožen ali ne. Varnostnik trdi, da je 26. februarja v zagrajenem naselju pri Orlandu opazil sumljivo osebo in jo začel spremljati. Martin naj bi ga fizično napadel in poškodoval. Ustreljeni svoje različice dogodka ne more povedati.