Bukoshi, ki je eden od petih namestnikov premiera Hashima Thacija, pristojen pa je za socialna vprašanja, je obtožen za čas, ko je bil med letoma 2007 in 2010 minister za zdravje, so sporočili iz Eulexa. Med obtoženimi je tudi nekdanji državni sekretar na ministrstvu Ilir Tolaj, ki so ga skupaj s še tremi nekdanjimi uslužbenci ministrstva prijeli januarja letos.

Ministrstvo za zdravje nadzira nakup zdravil za javno zdravstvo in opremljanje bolnišnic ter drugih zdravstvenih ustanov.

Na Kosovu, ki je razglasil neodvisnost leta 2008, ostaja korupcija še vedno pereč problem, mednarodne in lokalne organizacije za boj proti korupciji pa Prištino obtožujejo pomanjkanja politične volje, da bi se borila proti njej. Na indeksu zaznave korupcije organizacije Transparency International je bilo lani Kosovo uvrščeno na 112. mesto med 183 državami in ozemlji.

Aprila letos so zaradi suma korupcije in sprejemanja podkupnin aretirali vodjo oddelka za boj proti korupciji v uradu kosovskega tožilstva Nazmija Mustafija. Od posameznikov, ki jih je preiskoval njegov oddelek, naj bi zahteval visoke podkupnine za opustitev obtožb.