Kljub temu, da je v času ankete Ameriko zajel vročinski val, je podnebne spremembe kot največjo okoljsko skrb izrazilo zgolj 18 odstotkov vprašanih, medtem ko je kar 29 odstotkov vprašanih kot najpomembnejšo skrb izrazilo čistočo vode in zraka. Primerljivo je podnebne spremembe leta 2007 kot največjo skrb izpostavilo 33 odstotkov.

V anketi je sodelovalo več kot 800 odraslih med 13. in 21. junijem, le nekaj dni preden so rekordne temperature privedle do hudih neviht, v katerih je brez elektrike ostalo več milijonov Američanov v več zveznih državah.

Čeprav so klimatske spremembe na lestvici pomembnih vprašanj glede okolja padle, so kar tri četrtine anketirancev menile, da se Zemlja segreva, prav toliko jih je menilo tudi, da se bodo temperature še naprej dvigovale, če se vprašanja ne bomo resneje lotili. Washington Post je nizko prioriteto podnebnih  sprememb pri Američanih povezal z nizko prioriteto, ki jo vprašanju posveča Obama, medtem ko se sooča s kampanjo za ponovno izvolitev v Belo hišo.