Policija je sicer zaradi posedovanja in preprodaje kokaina že novembra lani aretirala tri zaposlene na Mediasetu, preiskovala pa jih je kar trideset. Eden od aretiranih je takrat komentiral, da si nikoli ni mislil, da bo policija prišla v prostore televizije, so poročali italijanski mediji.

Milansko tožilstvo je preiskavo mednarodne mreže preprodaje drog, ki je tekla iz Ekvadorja, Maroka in preko Španije ter Nizozemske, odprla že leta 2008. Med preiskavo so odkrili mrežo Italijanov in tujcev, med njimi Ekvadorcev in Albancev, ki so z ladjami in preko pošte ter kurirjev z drogo oskrbovali Milano.

Med prisluhi je za Mediasetova televizijca najbolj obremenjujoč pogovor dveh preprodajalcev kokaina, v katerem domnevni šef mreže enega od preprodajalcev ošteva zaradi preprodaje preveč čistega kokaina.

Slednji se brani, češ da zaposlenim na Mediasetu ne more prodajati slabega kokaina in pri tem kot odjemalca omenja oba televizijca. Odvetniki v Mediasetu so se že odzvali, češ da o preiskavi ne vedo nič, medtem ko televizijca pravita, da gre za izmišljotine in lokalne legende.