Televizija CNN se je hitro opravičila z izrazom obžalovanja, da ni počakala z objavo, dokler niso bila jasna vsa dejstva. Televizija Fox oziroma njen izvršni podpredsednik Michael Clemente pa je povedal, da so poročali o dejstvih, ko so se ta dogajala, napake pa ni priznal.

Večina drugih medijev je počakala nekaj minut, da so pravni strokovnjaki prebrali mnenje sodišča, šele nato so sporočili točno novico. New York Times je na svoji spletni strani bralce celo prosil za potrpežljivost, dokler novice ne analizirajo.

Voditelj televizije CNN Wolf Blitzer se je zaletel in sporočil, da je zdravstvena reforma zavrnjena. To je storil na podlagi besed predsednika vrhovnega sodišča Johna Robertsa, da ključni del reforme ni veljaven glede na ustavno določilo o pravici kongresa, da regulira trgovino med zveznimi državami.

S tem je bil argument administracije Baracka Obame v prid reformi zavrnjen, a je Roberts določilo, da se morajo po letu 2014 zavarovati vsi Američani, sicer morajo plačati davčno kazen, potrdil z mnenjem, da ima kongres vso pravico uvajati davke.

Po nekaj minutah je Blitzer dobil pojasnilo od strokovnjakov in dejal, da bi bilo morda pametno počakati, ker je zadeva bolj zapletena, kot je sprva kazalo. Nekaj minut kasneje je televizija CNN razglasila, da je predsednik Barack Obama s potrditvijo reforme dosegel veliko politično zmago.

Poleg medijev so se spotikali tudi kongresniki, ki so prav tako pohiteli z napačnimi interpretacijami odločitve sodišča preko spletnih družbenih omrežij. Republikanski kongresnik iz Kalifornije Darrell Issa je preko Tweeterja sporočil, da gre za veliko zmago svobode in ustave, kasneje pa se je moral ugrizniti v jezik in je razsodbo označil kot katastrofo za svobodo in ustavo.