Novinarka Natasha Smith je opisala, da jo je napadla "skupina živali“, ki jo je slekla do golega, jo otipavala, stiskala prsi in "vanjo potiskala prste“. Na svoji spletni strani je novinarka v besedilu z naslovom "Prosim te, Bog. Prosim te, naj nehajo“ zapisala, da bi morala Egipt zapustiti še pred predvidenim časom za odhod in sicer zaradi grozljivega spolnega in psihičnega napada nanjo na trgu Tahrir.

"Njihova nenasitna želja, da me ranijo, je rasla"

"V določenem trenutku so me zvlekli stran od prijateljev. Kričala sem. Vedela sem, kaj se bo zgodilo in da tega ne morem preprečiti,“ je Smithova zapisala na spletni strani in dodala, da ni mogla verjeti, da se je znašla v takšni situaciji. "Prijatelj je storil vse, kar je lahko, da bi ostal poleg mene. A me je na stotine moških vleklo in teplo,“ je pojasnila. Vzeli so ji tudi kamero in torbo, ki ju je nosila. "Eden od njih me je začel slačiti. Slekli so me do golega. Njihova nenasitna želja, da me ranijo, je rasla. Ti moški, bilo jih je na stotine, so se iz ljudi spremenili v živali,“ je razložila.

Kot lačni volkovi okoli svežega mesa

"Videti so bili kot lačni volkovi, ki imajo pred seboj kos svežega mesa,“ je nadalje zapisala in še dodala, da so ji ukradli čevlje ter jo vlekli po tleh. Nekaj moških ji je sicer skušalo pomagati in jo odnesti v drug šotor, a jim ni uspelo. Ostali so jo obkrožili, ko se je šotor začel rušiti. Eden od napadalcev jo je celo hotel pretepsti z drogom, a mu ni uspelo. V tistem trenutku je mimo pripeljalo reševalno vozilo, a se Smithova ni mogla prebiti do avtomobila. "Upam, da bom prej umrla, kot pa da me posilijo,“ ji je rojilo po glavi. Čez nekaj minut se je na prošnje prijatelja do nje uspela prebiti zdravniška ekipa, ki jo je odnesla na varno.

Takrat so jo muslimanke obkrožile, da bi zakrile njeno golo telo pred radovednimi pogledi moških. "Padla sem na tla in v nezavest,“ je zapisala. Ena od žensk ji je kasneje povedala, da je bil eden od motivov za napad zgodba, da je 22-letnica vohunka, saj so v Egiptu pred tem že opozarjali na nevarnost pred tujci.

Ženske so jokale

Napadalci so se kasneje še vedno skušali prebiti do nje. "Ženske so jokale in mi govorile, da to ni Egipt in da to ni islam,“ je dodala. Iz šotora se ji je uspelo izmuzniti, ko si je nadela burko, za roko pa jo je držal Egipčan, ki se je pretvarjal, da je njen soprog.

22-letni novinarki se je uspelo varno vrniti v domovino. Podobno kot Smithovo so na istem trgu lani napadli ameriško novinarko in dopisnico televizije CBS Laro Logan. Napad se je pripetil med slavjem, ko je Hosni Mubarak odstopil z mesta predsednika. Brutalno so jo pretepli in spolno zlorabili, rešila pa jo je šele skupina 20 vojakov.