Večina moških v Nemčiji sicer ni obrezanih, gre pa za raznoliko državo z več verskimi skupnostmi, zato je vprašanje o pravici staršev glede odločanja o verskih običajev v družini precej občutljiva tema. Prav tako se vprašanje ne bo hitro poleglo, četudi je kölnsko regionalno sodišče ta teden razsodilo, da obrezovanje predstavlja "telesno poškodovanje“ otrok.

Sodišče je odločilo, da so zdravniki, ki obrežejo otroke zaradi verskih razlogov, lahko obtoženi povzročanja telesnih poškodb, tudi ko se starši strinjajo s posegom. Nemčija sicer nima zakonov o prepovedi obrezovanja, proti čemer so se v preteklosti večkrat pritožili kritiki obrezovanja deklic.

Razsodba pa je problematična, saj se loteva vprašanja prednosti starševske verske svobode ali otrokove pravice do fizične integritete. Sodišče je razsodilo, da starševska pravica do vzgoje otrok v skladu svojim verskim prepričanjem nima prioritete nad otrokovo pravico do samodoločitve identitete. Poleg tega je sodišče razsodilo, da je obrezovanje v nasprotju s skrbjo za otrokovo dobrobit.

Zdravniki dečke v Nemčiji redno obrezujejo, tudi kadar je razlog versko prepričanje staršev in ne zdravstveno. Obrezovanje je veljalo za sivo cono, mnogi pa pričakujejo, da bi razsodba, ki sicer ni zakonsko obvezujoča, v prihodnosti lahko vplivala na druge primere. Po drugi strani zdravniki ne obrezujejo deklet, ki se izvajajo ilegalno, bi pa razsodba sodišča lahko predstavljala prvi korak v smeri prepovedi obrezovanja deklet tudi z zakonom.