Stavka poteka pred kongresno palačo, sedežem ameriške pošte in stavbo časnika Washington Post, katerega uredniška stran je podprla republikanski predlog.

Ameriška pošta, ki velja za kvazi državno zvezno ustanovo, je že več let v težavah, saj obseg pošiljk zaradi razvoja tehnologije in novih oblik komunikacij nezadržno pada. Od leta 2002, ko so poštarji razdelili 202,8 milijarde pisem, se je obseg do leta 2011 zmanjšal na 169 milijard. Senat je sprejel predlog zakona, ki omogoča lažje odpuščanje presežnih delavcev in vzpodbude za zgodnjo upokojitev, s čimer bi zmanjšali vsakoletne izgube ameriške pošte.

Predstavniški dom svojega predloga za reševanje ameriške pošte še ni potrdil, vendar pa so republikanci pripravili predlog, ki po besedah protestnikov in njihovih podpornikov pelje v smeri večje privatizacije. Demokratski kongresnik iz Ohia Dennis Kucinich je opozoril, da je največja težava zahteva republikancev, da pošta za 75 v naprej vplača v sklad za zdravstveno zavarovanje zaposlenih. Ameriška pošta tega denarja nima, saj posluje z izgubo.