"Najmanjša kazen, ki bi jo obtoženec moral prejeti, je 20 let zapora," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP v sklepnih besedah dejal tožilec Paul Rogers.

Haradinaj ter soobtožena Idriz Balaj in Lahi Brahimaj se morajo v ponovnem sodnem procesu zagovarjati pred obtožbami, da so odgovorni za vojne zločine, ki so se poleti 1998 zgodili v ujetniškem taborišču OVS v vasi Jablanica.

Sodni proces se je ponovno začel 18. avgusta lani. Haaško sodišče je Haradinaja in Balaja 3. aprila 2008 na prvi stopnji oprostilo, Brahimaja pa je obsodilo na šest let zapora.

Pritožbeni svet sodišča je nato 21. julija 2010 sprejel pritožbo tožilstva na oprostilno sodbo in odredil novo sojenje, češ da je bilo sojenje končano, preden so svoje izjave podale vse priče. Del prič naj bi ustrahovali, zato niso želele pričati.

Obtožnico proti trojici je haaško sodišče nato sredi oktobra 2010 skrčilo, tako da jih zdaj ne bremenijo več zločinov proti človečnosti.

Haradinaj, ki je tudi vodja opozicijske stranke Zveza za prihodnost Kosova (AAK), je najvišji kosovski predstavnik, ki se mora zagovarjati pred haaškim sodiščem.

Haradinaj je bil kosovski premier, ko so na začetku leta 2005 proti njemu vložili obtožnico. V začetku marca istega leta je odstopil in se soočil s sodiščem. Kljub temu je še vedno eden najbolj priljubljenih politikov na Kosovu.