"Moj cilj in cilj moje stranke je, da prostitucija izgine," je v intervjuju za Journal du Dimanche izjavila Vallaud-Belkacemova, ki prihaja iz vrst socialistov. Kot je poudarila, ona in novi minister za notranje zadeve Manuel Valls pri tem vprašanju ne želita "le pasivno opazovati".

Pojasnila je, da bi nova socialistična francoska vlada lahko uvedla kazni za moške, ki bi izkoriščali usluge prostitutk. Kot je poudarila, pri tem ne bi šlo toliko za "moralno obsodbo" temveč za "zaščito velike večine prostitutk, ki so žrtve nasilja zvodnikov".

Zvodništvo prepovedano, prostitucija ne

V Franciji je zvodništvo trenutno prepovedano, sama prostitucija pa ne, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Francoski parlament je v času predsedovanja nekdanjega predsednika države Nicolasa Sarkozyja sicer sprejel sklep, ki je predvideval prepoved prostitucije. A je ostalo le pri sklepu, ki nima pravne veljave.

Po ocenah v Franciji trenutno živi in dela med 18.000 in 20.000 prostitutk s celega sveta. Po podatkih raziskave dobrodelne organizacije Scelles te najpogosteje delajo v predmestjih večjih mest, v gozdovih v bližini stanovanjskih naselij ter pod krinko masažnih centrov.