Prijatelji Trierweilerjeve sicer zatrjujejo, da je že veliko prej načrtovala, da ne bo šla v Mehiko, ker je hotela ostati pri svojih dveh otrocih, ki opravljata maturo. Vendar so mediji opazili tudi, da na spletni strani predsednika države ni več biografije prve dame.

Poleg tega je Trierweilerjeva v zadnjih dneh zelo molčeča in se ne pojavlja v javnosti. Eni svojih prijateljic je priznala, da je z omenjenim tvitom storila napako. Tudi ponižujoč volilni poraz Royalove, ki se ji je obetal položaj predsednice parlamenta, naj je ne bi razveselil. Zdaj ji je žal, da je javno podprla njenega tekmeca Olivierja Falornija, ki so ga pred meseci izključili iz Socialistične stranke, ker ni hotel prepustiti volilnega okrožja La Rochelle Royalovi, zdaj pa je v boju proti njej dobil kar 63 odstotkov glasov.

"Ni predvidela posledic, ki bi jih lahko imel njen tvit za avtoriteto predsednika države," je za dnevnik Le Parisien dejal eden od njenih prijateljev, ki je še dodal: "Tvit ni vplival na rezultat volitev v La Rochellu. V Franciji pa je Socialistična stranka dobila večino in ni izgubila 40 sedežev, kot so nekateri napovedovali. Kljub temu se Valérie počuti zelo slabo. Žal ji je, da se je pokazala v tako slabi luči." Eden od tistih, ki so blizu Hollandu, pa pravi, da je bil predsednik države zaradi tvita "zelo jezen".

Trierweilerjeva, ki kot novinarka dobro pozna medije in njihovo delovanje, menda ni pričakovala takega viharja. Meni sicer, da je bil odziv pretiran, a obljublja, da se kaj takega ne bo ponovilo. Nima pa še namena zapreti svojega računa na tviterju, kar ji je predlagal uvodničar dnevnika Le Monde, ki je zaskrbljen za podobo predsednika države.