Cameron je ob robu vrha skupine G20 v mehiškem Las Cabos komentiral tudi predvolilne napovedi francoskega predsednika Francoisa Hollandea, da bodo v Franciji uvedli 75-odstotno davčno stopnjo za vse zaslužke nad milijon evrov, s čimer bi napolnili obubožano državno blagajno in zagnali gospodarsko rast.

Kot je ocenil, je to povsem nekonkurenčna davčna stopnja, hkrati pa je sicer v smehu dejal, da bi "pogrnil rdečo preprogo francoskim bogatašem in poslovnežem, ki bi želeli priti Veliko Britanijo". "Lahko plačujejo davke v Veliki Britaniji in naš zdravstveni sistem in šolstvo in vse drugo," je dejal, kot poročajo tuje tiskovne agencije.

V Parizu se je na Cameronove besede že odzval francoski minister za evropske zadeve Bernard Cazeneuve in menil, da francoski najvišji sloj ne bo zapustil Francije zaradi domoljubja. "Kar lahko rečem na te besede britanskega premiera, je le, da so tudi francoski šefi, ki so patrioti," je dejal za francosko televizijo Canal Plus.

Poleg tega Hollandeov načrt davčne reforme ob zahtevah po večji solidarnosti bogatih uvaja tudi vzpodbude za podjetja, da ostanejo v Franciji, je še spomnil Cazeneuve. Hollande je namreč napovedal, da bo odpravil davčne olajšave in dvignil davke bankam in naftnim podjetjem, zmanjšal pa davčne obremenitve malih in srednjih podjetij.

Francoski minister za delo Michel Sapin, ki se prav tako mudi v Las Cabosu, pa je Cameronove besede vzel manj resno. Ocenil je, da je Cameron kar bleknil nekaj, ne da bi dobro premislil. "Konec koncev ne vem, kako lahko nekdo pogrne rdečo preprogo preko (Rokavskega) preliva. Tvega, da bo zajel tudi vodo," je dejal.