Peres je skeptičen glede izida moskovskih pogovorov, saj je prepričan, da Iran pogajanja dojema zgolj kot opozorilo in jih ne jemlje dovolj resno. Prav tako sumi, da Iranci želijo povzročiti razkol v koaliciji, ki jo je oblikoval ameriški predsednik Obama. Izraelski predsednik v možnosti za razkol ne verjame, saj je prepričan, da koalicijske člane združuje nevarnost in ne metode za razreševanje spora. Pri tem ne daje dvoma, da Iran dojema kot realno nevarnost.

V pogovoru s CNN-ovo strokovnjakinjo za zunanje zadeve, Elise Labott, je Peres povedal tudi, da je uporaba vojaške sile odvisna od tega, kako resno vanjo verjamejo Iranci. "Če bodo Iranci resnično razumeli, da je na mizi, je morda ne bomo rabili. Če bodo menili, da ne mislimo resno, pa bi lahko prišlo do vojne,“ je povedal in dodal, da morajo sankcije in opozorila zaradi tega biti prepričljiva.

Na vprašanje, koliko časa ima Iran še na voljo, pa je odgovoril, da se je le-ta že iztekel, ker še vedno gradijo bombo. "Še vedno počnejo reči, ki so v navzkrižju z določbami Združenih narodov in jedrskega centra v Ženevi. Gradijo, z namenom provokacije,“ je bil kritičen Peres. "Ne moreš provocirati sveta in verjeti, da ga sestavljajo zgolj tepčki.“