Obtoženec je sodnikom danes dejal, da lahko takoj sprejmejo sodbo in napovedal, da bo vložil pritožbo. Ker je obtožencu dal priložnost, da priča in poda sklepno besedo, kar je Šešelj zavrnil, je predsedujoči sodnik Stefan Trechsel posledično sojenje razglasil za končano, poroča beograjska tiskovna agencija Beta.

Šešelj je obtožen nespoštovanja Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu, ker je zavrnil več odredb tega sodišča, da mora s svoje spletne strani umakniti štiri knjige in druge dokumente, v katerih je razkril identiteto zaščitenih prič z glavnega sojenja za vojne zločine na Hrvaškem, v Vojvodini in BiH med letoma 1991 in 1993.

Pričanje je danes zavrnil, ker sodišče ni dovolilo, da bi bil v sodni dvorani navzoč njegov referent za ta primer Nemanja Šarović. Sodišče je pred tem dovolilo, da Šešlja zasliši njegov pravni svetovalec Dejan Mirović, a se ta danes ni pojavil v sodni dvorani, Šešelj pa je vztrajal, da ima pravico do pomoči referenta. Po mnenju sodišča pa gre za preprost primer, tako da navzočnost referenta ni potrebna.

Vodja srbskih radikalcev je bil doslej v Haagu že dvakrat obsojen zaradi nespoštovanja sodišča, in sicer pravnomočno na 15 mesecev ter nepravnomočno na 18 mesecev zaporne kazni. V obeh primerih je bil razlog razkritje identitete zaščitenih prič v njegovih knjigah.

Kot je napovedal v preteklosti, namerava "izzvati deset sojenj zaradi nespoštovanja sodišča" in s tem narediti delo sodišča absurdno.