Ekipa portala je proučila trg zavarovanj kreditnega tveganja (CDS) in ugotovila, da so najbolj ogrožene med 59 analiziranimi državami Grčija, Argentina, Ciper, Ukrajina, Portugalska in Venezuela.

Sledita Egipt in Irska, na devetem in desetem mestu pa sta se znašli Madžarska in Hrvaška. V zvezi s Hrvaško so na Business Insiderju izračunali, da premija pri izmenjavah posojilnega tveganja, torej CDS, znaša 563,95 bazičnih točk, kar pomeni, da zavarovanje vsakega milijona evrov hrvaškega dolga stane 56.395 evrov.

Pri tem so za državo izpostavili olajševalno okoliščino, da je stroške zadolževanja na letni ravni znižala za 1,9 odstotka.

Glede na izsledke portala sta Madžarska in Hrvaška še nekoliko bolj finančno ogroženi kot Španija, ki je pred nedavnim napovedala, da bo zaprosila za pomoč držav z evrom, in Italija, o kateri se špekulira, da bo prav tako prisiljena stopiti po tej poti.

Raziskava je zajela tudi Združene arabske emirate, iz katerih je izvzela Dubaj. Ta se je na lestvici možnosti bankrota znašel na 15. mestu.