Nove podrobnosti škandala je razkril novinar John Solomon, ki jih je opisal v svoji novi knjigi "DSK: Škandal, ki je zrušil Strauss-Kahna“. Najbolj zanimiv podatek je, da se je DSK še med potekom policijske preiskave z Diallovo poskušal dogovoriti za izvensodno poravnavo, in da je bil med hišnim priporom prepričan, da se je okužil z virusom HIV. Ni pa se želel testirati, da ne bi izvedeli tudi novinarji.

Zanimive so tudi sporne poteze njegovih ameriških odvetnikov, ki v nekaterih trenutkih prekašajo tudi domišljijo avtorjev serije "Zvezde na sodišču“. Ko je tožilstvo razkrilo, da med procesom proti DSK-ju ne namerava k pričanju povabiti žrtev posilstva, je njen odvetnik Kenneth Thompson pristopil k odvetnikoma DSK-ja in ju prosil za izvensodno poravnavo. Skupaj so skovali načrt, kako pristopiti k tožilstvu in se odgovoriti za prekinitev sodnega postopka.

Nato so odvetniki obrambe obrnili ploščo. V javnost so pričeli lansirati vedno več zgodb, ki so načenjale verodostojnost Diallove, s katero je že pred tem imelo težave tožilstvo. Le nekaj tednov preden je bila tožba tudi dokončno zavržena, pa so v medije spustili še novico o dogovoru med Strauss-Kahnovimi odvetniki in Thompsonom. DSK-jevi odvetniki so s tem sicer prekršili dogovor o tajnosti, a so vedeli, da le-ta v kazenskem postopku nima teže. Popolna diskreditacija žrtve se jim je naposled obrestovala.