Risbica, ki so jo obesili na hodniku osnovne šole, prikazuje Jezusa, pod njim pa je zapisano: "Hočem, da ubijete vse nevernike!“ (v izvirniku "I want you to kill all infidels"). Pod tem je dodano še: "Vidimo se v Jeruzalemu“ in pa "Osvojite brezplačno vstopnico za nebesa".

Obešeno sliko so opazili starši otrok, ki so na to opozorili ravnatelja, poroča ABC. Ravnatelj jim je dejal, da bo videl, kaj lahko stori.

Kristjan in oče enega od otrok, ki obiskujejo omenjeno osnovno šolo, je ogorčen: "Ta slika je proti vsemu tistemu, kar krščanstvo predstavlja. Ne razumem logike za tem dejanjem. Obesiti takšno sliko na hodnik, kjer jo lahko vsi otroci vidijo, je resnično neumno."

Zaskrbljeni starši so se obrnili na medije, v celotno zgodbo pa se je vključila tudi lokalna krščanska skupnost, ki je sporočila: "Nič nimamo proti tej šoli. Pravzaprav smo jo nekateri tudi obiskovali. Želimo le, da se risba umakne s hodnika, to je vse."

Po številnih pozivih staršev in drugih prebivalcev mesta ravnatelj vseeno ni reagiral, risbica tega "radikalnega" Jezusa pa je še vedno obešena na šolskem hodniku.