Potrditev je prišla s strani predstavnik preiskovalne komisije Vladimirja Markina, blogerjev in enega od organizatorjev protesta 6. maja. Policija preiskuje stanovanja Sergeja Udaljcova in Ilje Jašina ter drugih vodij izvenparlamentarne opozicije.

Odvetnik organizatorja protesta trdi, da policisti med preiskavo klientovega stanovanja niso želeli pokazati naloga niti katerega koli drugega dokumenta, ki bi potrdil, da imajo dovoljenje za svoje početje.

Policija je v zadnjih dneh aretirala 12 oseb, povezanih s protestom 6. maja, ki so osumljene povzročanja nereda in napadov na policijo. Proti nekaterim so že vložili kazenske ovadbe.

Opozicija je 6. maja, pred predsedniško inavguracijo Vladimirja Putina, organizirala protest, ki so ga simbolično poimenovali "Milijonski pohod“, na Trgu Balotnaja pa se je zbralo med 10 in 15 tisoč ljudi. Miren protest se je sprevrgel v nasilje, ko je del demonstrantov poskusil prebiti policijsko blokado in jih pričeli obmetavati s steklenicami, kamenjem in dimnimi bombami.

Policisti so na licu mesta aretirali okoli 400 demonstrantov, v spopadu pa je bilo poškodovanih tudi 30 policistov. Nov "Milijonski pohod“ v Moskvi je napovedan za jutri.