"V vasi Al Kubeir je sto žrtev, med njimi 20 žensk in 20 otrok," je sporočil tiskovni predstavnik sirskega nacionalnega sveta Mohamed Semini. Zatrdil je, da za pokolom stoji režim.

Damask za pokol v Houli, v katerem je umrlo tudi 49 otrok, krivi "teroriste"

Da se je na območju zgodil pokol, so potrdili tudi drugi viri, med njimi Sirski observatorij za človekove pravice. Pokol naj bi izvedli pripadniki prorežimske milice šabiha, ki naj bi po pričevanjih očividcev žrtve pobijali z noži in strelnim orožjem.

Sirska opozicija je ZN oziroma njihove opazovalce v Siriji že pozvala, naj raziščejo okoliščine novega zločina.

Nov pokol v Siriji: Našli trupla 13 ljudi, včeraj naj bi nasilje terjalo 98 življenj

Sirska vlada je odgovornost za pokol zanikala. Kot so zapisali v izjavi, ki so jo prebrali na sirski državni televiziji, to, o čemer mediji poročajo iz vasi Al Kubeir, ni resnično. "Teroristična skupina je zagrešila hud zločin, ki je terjal devet žrtev. Medijska poročila pa prispevajo k prelivanju krvi Sircev," piše v sporočilu.

Slovensko zunanje ministrstvo obsoja pokol

Slovensko zunanje ministrstvo je današnji pokol že obsodilo, še posebej pa so zgroženi ob dejstvu, da so znova žrtve tudi med ženskami in otroki. Ministrstvo najostreje obsoja to in vsa druga podobna dejanja, ki sejejo strah med civilnim prebivalstvom Sirije, ki si upravičeno želi živeti v miru, stabilnosti in blagostanju, piše v sporočilu MZZ.

V njem še izražajo pričakovanje, da "bo podrobna preiskava poboja razkrila storilce in da bodo ti za svoja barbarska dejanja tudi odgovarjali".