Nekaj protestnikov, ki so svoje nezadovoljstvo z razsodbo izrazili že v soboto, je na trgu Tahrir noč prespalo v šotorih ali kar na prostem. Trg je simbol egiptovske revolucije, saj je bil leta 2011 epicenter protirežimskega upora, ki je z oblasti odstranil Mubaraka.

"Namen imamo ostati danes in mogoče tudi jutri. Pričakujemo, da bo na trg čez dan prišlo še veliko več ljudi," je dejal mlad protestnik.

Na Tahrirju se je v soboto zbralo približno 20.000 protestnikov, potem ko je sodišče Mubaraka in nekdanjega notranjega ministra Habiba al Adlija zaradi njune vloge pri smrti več kot 800 protestnikov v lanskem uporu obsodilo na dosmrtno ječo, šesterico pripadnikov nekdanjih pripadnikov egiptovskih varnostnih sil pa oprostilo istih obtožb.

Mubarakov odvetnik je za AFP povedal, da se bo nekdanji predsednik na obsodbo pritožil. Mubarak, edini strmoglavljeni avtokrat arabske pomladi, ki se mora osebno zagovarjati pred sodiščem, pa bo morda lahko celo pristal na vislicah, kar zahteva tožilstvo. Tudi tožilstvo je namreč napovedalo pritožbo na sodbo.

Sobotna sodba je sprožila proteste v Kairu, Aleksandriji in drugih egiptovskih mestih.