Amnesty ocenjuje, da je Abdala stara 20 let, Human Rights Watch pa pravi, da je stara samo 18. Na odločitev sodišč se je že pritožila njena družina, tako da še ni povsem jasno, če bodo kazen tudi zares izvršili.

Sodišče je obsodbo utemeljilo izključno na podlagi pričanja Abdale, ki je obtožbe priznala, ko naj bi jo pretepel brat. Moški, ki je bil obtožen z njo, je obtožbe zanikal in bil izpuščen. Abdala naj bi bila vklenjena za noge in prestrašena, prav tako naj ne bi razumela, kakšna kazen jo čaka. Za njene ostale otroke skrbi družina, ki se je že pritožila na odločitev sodišča, je povedal Amnestyjev predstavnik v Sudanu Jean-Baptiste Gallopin.

"Primer je emblematičen za sudanski sodni sistem. Intisar Šarif Abdala med sojenjem ni imela dostopa do odvetnika ali prevajalca, čeprav arabščina ni njen materni jezik. Obsojena je bila izključno na podlagi pričanja, ki ga je podala pod prisilo. Njo in njenega štiri mesece starega sina zadržujejo v stanju hudega strahu. Pozivamo sudanske oblasti, naj ustavijo usmrtitev, razveljavijo obsodbo na kamenjanje ter jo nemudoma brezpogojno izpustijo,“ je povedal Gallopin.

Sudansko veleposlaništvo v Veliki Britaniji se je na odnos Amnestyja do Sudana odzvalo kritično. Predstavnik Kalid al Mubarak se je očitkom poskušal izogniti z izjavo: "Ne zanima jih (Amnesty International, op. p.) dobrobit naših žensk, ker nikdar ne omenijo pozitivnih reči. Naše ženske so dosegle enake plače za enako delo. Zasedajo visoka mesta kot ministrice in članice visokega sodišča.“