Wealth-X, podjetje, ki je specializirano za analiziranje finančnih poslov ameriških politikov, je svoje številke izračunalo na podlagi plač in javnih delnic ter lastnine. Analiza posvetovalnice je ocenila, da je David Cameron vreden kar 4,7 milijonov evrov, od tega ima tekočih sredstev kar 236 tisočakov. To je polovico manj, kot premore Barack Obama.

Camerovnova lastnina je deloma sad njegovega lastnega truda, deloma pa lastnina, ki jo je najverjetneje podedoval. Skupna združena lastnina gospoda in gospe Cameron naj bi v nekaj letih močno narasla, saj naj bi podedovala 31,5 milijona evrov.

Cameronova hiša v Severnem Kensington je vredna 2,7 milijona funtov, domovanje v Oxfordshiru pa 960000 funtov.

Sicer pa je najbogatejši minister Kabineta Lord Strathclyde, ki ima pod palcem kar 9,5 milijona funtov, večino tega je podedovana lastnina in delež družinskega podjetja.

Philip Hammond, obrambni minister je vreden 10 milijonov evrov, kulturni minister Jeremy Hunt pa skoraj pol manj, približno 5,8 milijona. Tudi George Osbourne jih ima skoraj pet.

Minister Gareth Thomas je dejal: ''Ni čudno, da Cameron in Osbourne nimata pojma o tem, kako zelo v škripcih je preostala država zaradi neprestanega dvigovanja cen življenjskih potrebščin. Številke razložijo tudi, zakaj je bila vlada vseskozi mnenja, da je ideja, da se zniža davek za milijonarje, dobra, med tem ko so se davki za vse ostale le dvigovali,'' je še dodal.

Predstavnik Downing Streeta je dejal, da je namigovanje, da je Cameron veredn 25 milijonov funtov ''popoln nesmisel'', tudi, če se v izračunu upošteva prihajajoče dediščina. Vir pa je za Telegraph dejal, da ''imata Cameronova v lasti dve hiši. In to je vse.''

Wealth-X, ki je bil objavljan marca, med drugim ''razgalja'' tudi Mitta Romneyja. Marca naj bi ta imel 23 milijonov evrov tekočih sredstev, to pa je le majhen del njegovega 182 milijonov evrov vrednega bogastva.
Nasprotno naj bi sledeč analizi Obama imel pod palcem 8,3 milijona, letno pa kot predsednik zasluži 317 tisočakov. Najbogatejši protikandidat za predsedniške volitev vseh časov v ZDA je bil Ross Perot, ki je kandidiral leta 92 in 96. Njegovo premoženje je bilo vredno 2,84 milijarde evrov.