Protestniki so z vzkliki "sramota, sramota" očitali papežu, da po današnjem angelusu, ko sicer pogosto pozdravi skupine romarjev in se dotakne tudi aktualnih vprašanj, dekletovega imena ni niti omenil, piše AFP.

Vatikan je po poročanju agencije že večkrat pojasnil, da je v omenjenem primeru sodeloval z italijanskimi policisti, vendar bi bila po Pietrovem mnenju dovolj tudi molitev.

Orlandijevo, hčerko člana vatikanske policije, so nazadnje videli 22. junija 1983, ko je zapuščala glasbeni pouk, nato pa se je za njo izgubila vsaka sled.

Več teorij o usodi 15-letnice

O usodi 15-letnice kroži več teorij. Po eni izmed njih naj bi jo ugrabili člani organizirane kriminalne tolpe, ki so s tem izvajali pritisk nad vatikanskimi uradniki za ponovno denarno posojilo, po drugi teoriji pa naj bi jo ugrabili, da bi izsilili izpustitev Mehmeta Ali Agca, Turka, ki je leta 1981 poskušal ubiti papeža Janeza Pavla II.

Ugibanja o tem, kaj se je dejansko zgodilo, so nedavno znova oživela, potem ko so se strokovnjaki za sodno medicino pojavili v eni od rimskih bazilik, da bi v okviru preiskave izkopali posmrtne ostanke mafijca Enrica De Pedisa. Z analizo vzorcev iz grobnice strokovnjaki namreč nameravajo ugotoviti, ali je z mafijcem morebiti pokopana še Orlandijeva.

Vodilni izganjalec hudiča v Vatikanu: "15-letnico so ugrabili in ubili zaradi spolnih zabav"

Vatikanska policija aretirala osumljenca, ki je razkril vatikansko korupcijo

Vatikan: Izkop posmrtnih ostankov mafijca in skrivnostna usoda izginule 15-letnice