Novinar Michael Martens je Nikolića spraševal tudi o njegovih izjavah, sploh tistih, ki se nanašajo na Hrvaško. Nikolića je spomnil na intervju iz leta 2011, ko je Nikolić odkrito priznal, da še vedno "sanja Veliko Srbijo".

"Res je. Obstajajo sanje, ki jih človek nikoli ne more izpolniti. Toda že dolgo se zavedam, da je Hrvaška ena mednarodno priznana država, da so hrvaške meje na Donavi in da ne bo več sprememb meja. Enako velja za Bosno in Hercegovino. Želim, da Srbija obstaja v mejah, ki jih je priznala mednarodna skupnost, enako pa želim tudi drugim državam. Moje sanje iz časov, ko je Jugoslavija razpadala, ko se je odločalo, kdo bo kje živel, se žal niso izpolnile. In, kakor kaže, se nikoli ne bodo," je priznal Nikolić.

"Zakaj Hrvaška ne bi hotela stika z mano?"

Na vprašanje o tem, kako ga bodo sprejeli v sosednjih državah, v katerih ni najbolj zaželen gost, denimo Hrvaški, Nikolić odgovarja: "To je odvisno od Hrvaške. Jaz ne morem odločati o tem, ali me bo Hrvaška sprejela ali ne. Jaz bom hrvaškega predsednika sprejel v Beogradu, to je del mojih političnih obveznosti. Narod me ni izbral za to, da bi se prepiral z drugimi, ampak da z njimi vzpostavljam stike. Zakaj Hrvaška ne bi hotela stika z mano? Sem morda prevarant? Sem zločinec? Da nisem česa preslišal? Za Hrvaško jaz nisem zločinec."

Martens je Nikoliću tudi podal informacijo, da v Vukovarju danes živi več Srbov kot pred desetimi leti. "To je zaradi tega, ker je bil Vukovar srbsko mesto. Tja se Hrvati nimajo kaj vračati,“ je odgovoril Nikolić.

Novinar je Nikolića opomnil, da je nenavadno, da "en dan govori eno, naslednjega pa drugo", a se je bodoči predsednik Srbije znašel: "Nek francoski filozof je dejal, da le neumnež ne menja svojega mnenja. Šel sem čez nek proces in ga končal. Tja me nihče več ne more vrniti."

Oster odziv Hrvaške

Hrvaški minister braniteljev Predrag Matić je izjavo Nikolića, da je Velika Srbija ostala njegova neizpolnjena želja komentiral z besedami, da je tudi on "včasih razmišljal o Claudiji Schiffer in ugotovil, da se te sanje ne bodo nikoli izpolnile."

"Takšne izjave zagotovo ne koristijo ne temu mestu, ne prebivalcem, niti Hrvatom in Srbom, za katere on očitno zelo skrbi," pa je Matić dejal o Nikolićevi izjavi glede Vukovarja.

Bivša hrvaška premierka Jadranka Kosor pričakuje reakcijo hrvaškega predsednika Iva Josipovića in vlade: "To je zastrašujoča izjava, saj je Vukovar hrvaško mesto, ki je največ pretrpelo v neusmiljeni in krvavi agresiji. Te izjave so resnično škandalozne in mislim, da ne bodo koristile vsemu, kar smo v preteklih letih naredili za približevanje in dobre sosedske odnose."