Odločitev, da ga izpustijo iz zapora, so pospremile številne kritike družin žrtev, saj so bile prepričane, da je njegova izpustitev dogovor med Veliko Britanijo in z nafto bogato Libijo. Ob prihodu v svojo rodno državo je bil deležen slavnostnega sprejema, po Tripolisu pa je v njegovo čas potekala parada. Sprejel ga je celo Gadafijev sin Saif.

Al Megrahi, nekdanji libijski obveščevalni agent, je izdihnil v svoji postelji v Tripolisu, obkrožen z družinskimi člani. V začetku maja je vir, ki je imel stike z zaposlenimi na kliniki, kjer se je zdravil Al Megrahi, sporočil, da je bombaš padel v nezavest in da se "najbrž nikoli več ne bo zbudil". Osebje v zasebni kliniki, kjer so mu dali urgentno transfuzijo krvi, je v petek sporočilo, da je v kritičnem stanju in da ni spregovoril že skoraj dva tedna.

"Takoj po transfuziji je zdrsnil v nezavest in zelo malo možnosti je, da bi se zbudil," je za Daily Mail dejal neimenovani vir. Prijatelj Megrahijeve družine pa je potrdil, da se je bombaševo "zdravstveno stanje v zadnjih dneh hitro poslabšalo".

Spomnimo:

Lockerbiejski bombaš: Libijski terorist al Megrahi je deležen odlične zdravstvene oskrbe

Sin libijskega voditelja Gadafija: Lockerbie stvar preteklosti, sedaj je čas za posel

Poročilo: Laburistična vlada zagovarjala izpustitev obsojenca za Lockerbie