Kljub temu, da je ostal brez svojega imetja in bančnih računov tako v Švici kot v Monaku, Franciji in Ukrajini, Berezovski trdi, da ima še vedno dovolj sredstev, da lahko zasleduje svoje ideje o pravici za Rusijo. Tako je včeraj Berezovski na svoji facebook strani dejal, da je 1,28 milijona evrov ''resnično premalo za tako drzno nalogo, kot je ujetje Putina in njegovih pomočnikov'' nato pa nagrado dvignil na 12,8 milijona evrov (500 milijonov rubljev).

Sodil bi mu pošteno, kot na Nüremberškem procesu

Ponovni pozivi k ujetju Putina ''živega'' prihajajo kot odgovor na ponovno Putinovo zavzetje predsedniške funkcije. Spomnimo, prvič je Berezovski začel pozivati ljudi, naj nekdo ujame Putina, 23. aprila na svojem blogu. Prebegli mogotec je zapisal, da hoče Putina le privesti pred ''pošteno in odprto sodniško zaslišanje, tako kot je bilo tisto v Nüremberškem sojenju.'' Da bi dodobra razumeli to primejavo, morate seveda vedeti, da je nüremberški proces sodil nemškim vojaškim vodjem, vpletenim v holokavst in druge vojne zločine.

Da bi izkazal svojo ''dobro voljo'', je dejal, da je pripravljen tudi sam stopiti pred isto sodišče, ker je od leta 1999 do 2000 zagovarjal in podpiral Putina.

Kot je Berezovski še dodal, je današnji dan, dan tretje inavguracije Putina, dan, ko bo Putin že tretjič kršil ustavo. Putinovo vladavino je označil za pogansko in ljudi pozval k vstaji proti ''tiraniji in represiji''. Demonstranti bi lahko zajeli Putina in ga odpeljali v pripor med svojimi protesti, načrtovanimi za včeraj in danes, piše Berezovski iz svojega doma v Angliji.