Pogačićeva je na vprašanja Jadranke Sloković dejala, da se o novem dogovoru med delničarji ni glasovalo, da pa so o tem razpravljali v ožjem kabinetu takratne vlade. Dodala je, da so vsi člani vlade decembra 2008 podprli zaključke o izmenjavi meddelničarskih dogovorov in da je bila nato odločitev sprejeta v januarju 2009.

Kot trdi Pogačićeva, so se izmenjave dogovorov dogajale na ministrstvu za gospodarstvo. Na sestankih naj bi najpogosteje bili Damir Polančec, Ivan Šuker in Marina Matulović-Dropulić. Pogačićeva je posebej poudarila, da Sanader ni ničesar nikomur sugeriral, temveč je samo dajal smernice.

Spomnimo, sledeč enotni obtožnici se Sanaderja obtožuje, da je od direktorja MOL-a, Zsolta Hernadija, prejel 10 milijonov evrov podupnine, da bi MOLu bil omogočen prevzem upravljalnih pravic Ine. Obtožnica ga bremeni tudi vojnega dobičkarstva, saj naj bi od glavnega moža Hypo banke prejel povizijo za kredit, ki ga je Hrvaška najela za nakup ambasad.

Na preteklem pričanju sta spregovorila tudi nekdanji predstavnik vlade Ratko Maček in pa Vesna Špoljarić iz Agencije za varstvo konkurence. Maček je dejal, da so bile vse odločitve predsedništva HDZ-ja po razpravi sprejete soglasno, kar velja tudi za meddelničarski dogovor MOL-a z Ino.