Odbor direktorjev News Corporation s sedežem v New Yorku, ki ga Murdoch vodi v sodelovanju s svojima sinovoma, je v posebni izjavi izrazil podporo in polno zaupanje v njegovo sposobnost, da še naprej vodi podjetje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po mnenju odbora je 81-letni Murdoch izkazal svojo odločenost, da se loti kršitev, na katere je v torek objavljenem poročilu opozoril odbor britanskega parlamenta za medije, kulturo in šport.

Poročilo ugotavlja, da Murdoch ni primeren za vodenje svojega medijskega imperija, saj naj bi zavajal parlament glede obsega prisluškovanja glasovni pošti na mobilnih telefonih, ki so ga izvajali novinarji Murdochovega sedaj že ukinjenega tabloida News of the World.

Parlamentarni odbor je tudi sporočil, da je News International, britanska podružnica Murdochovega podjetja News Corporation, namenoma prezrla dokaze o zlorabi delovnega položaja, prikrivala dokaze in zatrla prizadevanja za razkritje kršitev.

News Corporation, katerega ameriški del imperija med drugim združuje televizijsko mrežo Fox News, časopisni hiši The Wall Street Journal in The New York Post ter ostale medijske hiše, sicer grozi tudi preiskava v ZDA.