Newyorška policija je aretirala več kot 40 ljudi, večinoma zaradi hoje po cesti, nekaj pa tudi zaradi nasilja. Razbit je bil policijski avtomobil, dva policista pa sta končala v bolnišnici z lažjimi poškodbami. Protesti so potekali po mestnih parkih, kot sta Bryant in Union Square, zvečer pa še v parku Battery na jugu Manhattna.

Protestov so se udeležili sindikalisti, pripadniki gibanja Okupiraj Wall Street in druge skupine ter posamezniki, ki so izražali nezadovoljstvo nad sistemom v ZDA, ki sicer dovoljuje mirno izražanje nezadovoljstva zaradi izkoriščanja finančnega kapitalizma, vendar mnenja protestnikov ne upošteva.

Poziv h globalnim protestom: Recite ne korporacijskemu pohlepu

V New Yorku se je zbralo več tisoč protestnikov, po drugih ameriških mestih pa jih je bilo precej manj. Najbolj vroče je bilo v kalifornijskem Oaklandu, kjer je policija s solzivcem razgnala okrog 400 ljudi, ki se niso strinjali s poskusom aretacij nekaj udeležencev protesta. Aretiranih je bilo najmanj devet ljudi.

Prebivalci Seattla so obujali spomine na leto 1998, ko so tam potekali veliki protesti proti Svetovni trgovinski organizaciji (WTO). Manjša skupina anarhistov je razbila nekaj izložb bank, trgovin in lokalov. Policistom je dva prijela.

V Atlanti je za pravice priseljencev in delavcev pred mestno hišo demonstriralo le dobrih 100 ljudi, v Chicagu se je zbralo okrog 2000 sindikalistov in "okupatorjev", v Philadelphii pa okrog 120 ljudi. Napovedi organizatorjev protestov, da bodo za prvi maj zaprli promet in onemogočili poslovanje, se tako niso uresničile.