Spopadi so izbruhnili, ko so privrženci hunte poskušali aretirati pripadnika predsedniške straže Rdečih baretk. Po večurnem streljanju je vodja puča Amadou Sanogo davi po državni televiziji sporočil, da so razmere pod nadzorom.

Kot je zagotovil, njegove sile nadzorujejo letališče, državno televizijo in radio ter vojašnico v kraju Kati, 15 kilometrov od Bamaka, kjer so potekali spopadi.

Spopadi so po navedbah virov v bolnišnici v Bamaku zahtevali najmanj 14 smrtnih žrtev. Poleg tega je bilo še okoli 40 ranjenih, je povedal direktor bolnišnice Abdoulaye Nene Coulibaly, ki je dodal, da so bile žrtve na obeh straneh, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ob ponovnem izbruhu nasilja le malokdo verjame v hitro vrnitev stabilnosti v to zahodnoafriško državo, kjer so kaos izkoristili uporniški Tuaregi in islamisti ter prevzeli nadzor nad puščavskim severom države.

Voditelji puča, ki so pod velikim mednarodnim pritiskom, so oblast sicer prepustili civilni vladi, vendar še naprej izvajajo aretacije, ki naj bi sprožile tudi zadnje nasilje, poroča AFP.