"Želim se boriti tudi proti nezakonitemu priseljevanju na gospodarskem področju. Ni prav, da določeno število delodajalcev zaposluje nezakonite priseljence," je še izjavil in se zavzel za razpravo o priseljevanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hollande je že večkrat ponovil, da namerava v primeru izvolitve za predsednika Francije parlament pozvati k omejitvi števila priseljencev, ki jim vsako leto dovolijo vstop v državo, čeprav toka priseljevanja to po njegovih besedah ne bo ustavilo. Njegov tekmec v drugem krogu volitev 6. maja, sedanji predsednik Nicolas Sarkozy sicer meni, da bi bilo treba to število prepoloviti na približno 100.000.

Da bi na svojo stran pritegnila čim več podpore, oba politika tako pred odločilno nedeljo skušata na svojo stran še posebej pritegniti tiste volivce, ki so 22. aprila svoje glasove namenili tretjeuvrščeni kandidatki skrajno desne Nacionalne fronte Marine Le Pen.

Sarkozy je šel pri tem najdlje, ko je izjavil, da njene vrednote niso nezdružljive s francosko tradicijo republike. Zavzel se je tudi za zavarovanje evropskih meja in boj proti multikulturalizmu, piše AFP.

Sicer glede na ankete Sarkozy, kot kaže, dober teden pred drugim krogom volitev zmanjšuje zaostanek za Hollandeom. Zanj bi namreč glasovalo 46 odstotkov vprašanih, za njegovega socialističnega tekmeca pa 54 odstotkov volivcev, kažejo podatki inštituta CSA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.