"Svoboda je edinstven občutek, ki si ga vsak razlaga drugače," je dejal Medvedjev v zadnjem televizijskem intervjuju, preden bo položaj s 7. majem prepustil sedanjemu premieru Vladimirju Putinu, zmagovalcu predsedniških volitev 4. marca, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Vprašajmo ljudi, ki so se podali na ulice, ali so svobodni ali ne," je poudaril Medvedjev, ki bo po pričakovanjih pod Putinom prevzel premierski položaj. Prepričan je, da hitri premiki v smeri demokracije države ne vodijo v kaos. "Družba je dozorela," je poudaril.

Glede načrtovanega protiraketnega ščita v Evropi je Medvedjev izrazil dvom, da bo kmalu prišlo do preboja v pogajanjih med Kremljem in Washingtonom. Po njegovih besedah bo za rešitev spora potrebnih od pet do sedem let. "To ni zaprto vprašanje, mogoče ga bo rešiti in upam, da se bomo premaknili v to smer v prihodnjih letih," je dejal Medvedjev, ob tem pa opozoril: "Če ne bo rezultatov, bomo namestili svoje rakete. Druge alternative ni."

Ruski predsednik je v pogovoru še namignil, da si želi, da bi bil ameriški predsednik Barack Obama na novembrskih volitvah znova izvoljen. "Eden od kandidatov mi je posebej všeč, a to je moja osebna stvar," je dejal Medvedjev. "Zanašam se nanj, da bo nadaljeval dobro delo," je dodal.