Stroški najemnine za stanovanje v Rimu so po poročanju italijanskih medijev mesečno znašali 2200 evrov.

Nove podrobnosti iz sporne porabe strankinega denarja, zaradi česar je odstopil njen ustanovitelj in vodja Umberto Bosii, so znotraj Severne lige zanetile pestro obračunavanje in dodatna razkritja.

Eden od njenih poslancev je nekdanjega šefa poslanske skupine stranke Marca Reguzzonija pozval, naj pojasni, kako je uspel v letu dni s kreditno kartico stranke potrošiti 90.000 evrov in za kakšne namene.

Še vedno je nerazrešena tudi uganka o diamantih in zlatu v vrednosti 600.000 evrov, ki jih je Severna liga prav tako kupila z denarjem, namenjenim za pokrivanje delovanja stranke. Nekdanji blagajnik stranke Francesco Belsito je stranki vrnil za okoli 300.000 evrov diamantov in zlata, preostalo polovico pa naj bi še vedno imela podpredsednica senata Rosy Mauro in senator Piergiorgio Stiffoni.

Maurova, ki jo je stranka vrgla iz lastnih vrst in se je zato pridružila mešani skupini senatorjev, zatrjuje, da je diamante, ki jih ima, kupila z lastnim denarjem, tako kot vso ostalo svojo lastnino. Prav tako se ne namerava odpovedati senatorskemu položaju.

Milanski tožilci so med zaseženimi dokumenti v preiskavi proti bivšemu blagajniku Belsitu odkrili naročila in račune za nakup diamantov v vrednosti 300.000 evrov, ki sta jih podpisala Maurova in Stiffoni.

Italijanski mediji sicer v teh dneh nizajo množico primerov razsipništva strank. Tako navajajo najem 12-sobnega novega sedeža stranke Gianfranca Finija le 200 metrov od parlamenta v letu 2009 ter številne drage obnove strankarskih stanovanj in vil z razkošnimi parki, tako na levici kot desnici.