Oddaja "The World Tomorrow" je posneta v Veliki Britaniji, saj se Assange še vedno bori proti izročitvi na Švedsko in je v hišnem priporu. Televizijska postaja v sporočilu za medije ni želela razkriti seznama gostov, so pa povedali, da bo prvi intervju kontroverzen.

RT-jeva odgovorna urednica Margarita Simonjan je povedala, da bodo po prvem intervjuju, ko je Assange gostil vodjo Hezbolaha Hasaan Nasralaha, gotovo prejeli prve zahteve, da se oddaja ukine. A te osebe že vnaprej označuje za ljudi, ki nimajo velikega spoštovanja do svobode govora.

Sam Assange je povedal, da bo na oddaji gostil tudi takšne goste, ki običajno ne bi dobili povabil na televizijske oddaje. Dodaja pa tudi, da večine stvari, ki mu jih bodo povedali na oddajah, verjetno ne bi mogli povedati na drugih televizijah in oddajah.

Kritiki RT-ja pravijo, da je televizijska postaja ključnega pomena pri širjenju pozitivne podobe ruskih oblasti. Assangeova oddaja bo sočasno predvajana po vsem svetu, 430 milijonom naročnikom in prek spletne strani. Na voljo pa bo v angleškem, arabskem in španskem jeziku.

Oddaja se je pričela ob 13.30 in končala ob 13.58.