Poleg tega se makedonska policija intenzivno ukvarja s preiskovanjem primera, ki je pretekli petek povzročil za hudo razburjenje med prebivalci naselja Razdišani, ki se nahaja na severu Skopja. Makedonski mediji pišejo, da je policija na kraju zločina pridobila koristne sledi, veliko pa si obetajo tudi od domnevnega očividca, ki je skrbno varovan.

Policija je razkrila zgolj, da so v preiskavi dosegli velik napredek in da imajo že izdelan profil osumljencev. Makedonski časnik Novosti piše, da naj bi četverico mlajših žrtev najmanj trije ali štirje naročeni morilci ustrelili iz neposredne bližine. Morilci naj bi medtem že zbežali na Kosovo. Peto žrtev, 45-letnega ribiča iz okoliške vasi, naj bi ustrelili zato, ker naj bi bil očividec zločina.

Kljub naraščajočim napetostim je v naselju Razdišani sicer mirno, okoli 1000 protestnikov pa se je včeraj zbralo pred poslopjem vlade v središču Skopja. Večinoma mladi protestniki in navijači nogometnih klubov so vzklikali nacionalistična in protialbanska gesla, policiste, novinarje in mimoidoče pa so obmetavali s kamenjem.

Med izgredi je bilo razbitih nekaj izložb in avtomobilskih stekel, lažje poškodovana pa sta bila tudi dva policista. Policistom je uspelo preprečiti, da bi najbolj razjarjena skupina izgrednikov prišla do naselja Bit Pazar, v katerem živijo večinoma prebivalci albanske narodnosti.