Tadić je ob tem napovedal, da bo znova kandidiral na predsedniških volitvah in dejal, da pričakuje zmago."Volitve bodo volivcem ponudile priložnost, da izberejo pot, po kateri želijo iti. Predlagam pot evropske integracije in ohranitve ozemeljske celovitosti države," je poudaril Tadić.

Analitiki sicer ocenjujejo, da želi Tadić z odločitvijo o odstopu povečati možnosti svoje Demokratske stranke za uspeh na parlamentarnih in lokalnih volitvah.

Tadiću bi se drugi predsedniški mandat sicer iztekel konec leta. Na volitvah bo tako kandidiral že za tretji mandat.

Med kandidati za predsedniške volitve se po pisanju srbskega časnika Blic poleg Tadića omenjajo še predsednik opozicijske Srbske napredne stranke Tomislav Nikolić, predsednik Socialistične stranke Srbije Ivica Dačić, in predsednik Zveze vojvodinskih Madžarov Istvan Pastor.

Na volitve gleda s športnega stališča

Tudi Tadić je danes poudaril, da na volitvah pričakuje svojo zmago, ni pa želel ugibati, kdo bo njegov največji tekmec. Kot je dejal, bo to ocenil, ko bodo znani vsi kandidati za predsedniški položaj. Dodal je, da bo spoštoval vse svoje protikandidate, saj na volitve gleda s športnega stališča.

Napovedal je še, da bodo v središču njegove predvolilne kampanje gospodarske reforme. "Nadaljevali bomo politiko makroekonomske stabilnosti, spodbujanja konkurenčnosti naših izdelkov na tujih trgih in ustvarjanja delovnih mest," je pojasnil.

V odgovoru na vprašanje, kateri je bil najtežji trenutek v sedanjem predsedniškem mandatu, pa je izpostavil odločitev Evropske unije, da Srbiji ne dodeli statusa kandidatke za članstvo. Kot je dejal, je EU s tem postavila pod vprašaj srbsko politiko.