Notranje ministrstvo je dejalo, da so dva moška poslali v domače države, natančneje v Alžirijo in pa na Mali, še tir pa čaka izgon. Spomnimo, policija je pretekli petek aretirala 19 osumljenih islamskih militantov v več policijskih akcijah.

Francoski notranji minister Claude Gueant je povedal, da je bil prvi moški malijski imam, ki je pogosto pridigal antisemitske pridige in je priporočal tudi nošenje obrazne tančice, ki v celoti prekriva obraz, kar je v Franciji prepovedano z zakonom. Drugi moški je bil Ali Belhadad, Alžirec, ki je že služil zaporno kazen zaradi vpletenosti v napad leta 1994.

Še dva imama iz Sudove Arabije in Turčije ter osumljeni tunizijski militant bodo v kratkem izgnani, še več deportacij pa sledi.

''Ne sprejemamo Islamskega ekstremizma. To ni nova politika … a po tem, kar se je zgodilo v Toulousu in Montaubanu, moramo biti še bolj pozorni kot do sedaj,'' je dejal Gueant. Predsednik Sarkozy je med tem na srečanju v okviru predsedniške kampanje dejal, da s tem pošiljajo zelo jasna sporočila. ''Vsi tisti, ki bodo govorili in delali v nasprtoju z vrednotami Republike, bodo nemudoma izseljeni na področja izven Republike Francije, brez izjem, brez popuščanja.''

Dopisniki za BBC trdijo, da je francoska vlada močno kritizirana, saj da je dopustila, da se je Merah izmuznil čez mrežo. Sicer pa Merahova družina državo toži, da jim je ubila sina, njihova odvetnica pa trdi, da imajo videoposnetek, ki nasprotuje trditvam francoske policije o tem, kako se je odvijalo dogajanje.