Sindikat voznikov cistern je najavil stavko, ki bi lahko vodila do pomanjkanja zalog goriva na kar 90 odstotkih bencinskih črpalk v Veliki Britaniji. Čeprav datum napovedane stavke še ni določen, pa so britanski ministri javnost obvestili, da bi se lahko začela že prihodnji teden in da bi bilo najbolje, če bi si vozniki "kupili zaloge" goriva, dokler ga je še kaj na bencinskih postajah.

"Če imate priložnost, do vrha napolnite svoj rezervoar. To je najmanjši ukrep, ki ga lahko izvedete, če pride do stavke," je izjavil britanski premier David Cameron.

Izjave prvega ministra so izzvale pravo paniko med vozniki, ki so nato dobesedno okupirali bencinske postaje po vsej državi. Prodaja bencinskega in dizelskega goriva je narasla za 50 odstotkov, kar je za sredino delovnega tedna precej neobičajno. Bencinske postaje v Merseysidu, Severnem Walesu in Lancashiru so dobesedno "presahnile" zaradi navala kupcev.

V Christchurchu je morala policija zapreti bencinske postaje potem, ko je v mesto prispelo nekaj sto motociklistov, pripravljenih za polnjenje rezervoarjev.

Predstavniki naftne industrije so britansko vlado obtožili namernega širjenja panike po državi. "Ta vlada ima očitno cilj s širjenjem neutemeljene panike popeljati državo v krizo," trdijo.