Pred judovsko šolo v Parizu sta dva mladostnika namreč napadla in pretepla 12-letnega dečka, med napadom pa sta recitirala antisemitske slogane. Ozmerjala sta ga tudi z "umazanim Židom", poroča francoska tiskovna agencija. Po poročanju lokalne policije sta bila napadalca malce starejša od žrtve, so pa možje postave že opozorili, da se zaradi tega primera ne gre preveč razburjati, saj v njem ni bil nihče težje poškodovan.

Najnovejši v nizu incidentov, naperjen proti priseljencem, je ponovno šokiral Francijo, ki si še vedno ni opomogla od morilskega pohoda Mohameda Meraha, ki je v zadnjih tednih umoril sedem ljudi, med njimi tri otroke. Šola, pred katero jih je ubil, pa je pred napadom domnevno prejela sovražno pošto, poroča BBC.

Šola pred napadom prejela več groženj po elektronski pošti

Štiri dni pred napadom 19. marca letos naj bi šola prejela več sporočil prek spletne pošte. V sporočilih so sporočili, da bo streljanje le začetek, poroča francoski časnik Le Parisien. Pod sporočila se je podpisal "Razsodnik Francije" in pa "resnični ljudje Francije", po čemer nekateri sklepajo, da je bil napad opravljen s strani ekstremnih nacionalistov, ne pa islamistov.

Najglasnejši v izražanju svojih čustev so člani francoske judovske skupnosti, ki šteje okoli pol milijona ljudi. In čeprav so pripadniki posebne enote policije Meraha po 30-urnem obleganju njegovega stanovanja ubili, pa strah pred novimi napadi ne pojenja. Jean-Paul Amoyelle, vodja omrežja judovskih šol v Franciji, se boji nadaljnjih napadov.

Po Merahovem morilskem pohodu so v Franciji zabeležili še več antisemitskih napadov. Na glasbeni šoli v Parizu so našli pet strelskih lukenj, strelec je domnevno ciljal plakat, ki je oglaševal zbor pred sinagogo. Lastnik nekega nočnega kluba v Dijonu je prejel grožnje s smrtjo s strani nekoga, ki se je predstavil za člana Al Kaide, trije najstniki so nasproti sinagoge na tablo z informacijami pisali grafite, ki poveličujejo Meraha, žaljive grafite pa so našli po vsem Parizu.