Zaslišanje je bilo sicer predvideno za sredo, a so ga preložili na danes. Vzroki za preložitev niso znani. 62-letnik je osumljen, da je bil reden uporabnik prostitutk, ki jih je skupina moških posredovala uglednim strankam v restavracijah, hotelih in svingerskih klubih v Washingtonu, Parizu in številnih drugih evropskih prestolnicah. Lahko pa bi ga obtožili tudi kot sodelavca omenjene skupine. Strauss-Kahn priznava, da se je udeležil nekaterih od teh zabav, vendar pa, kot zatrjuje njegov odvetnik, ni vedel, da so bila dekleta, s katerimi se je zabaval, plačana. V Franciji sicer plačilo prostitutke samo po sebi ni nezakonito dejanje, vendar je za pridobivanje sredstev s prostitucijo in zlorabo sredstev za plačilo spolnih slug zagrožena kazen. Strauss-Kahn je priznal, da je imel burno spolno življenje, je pa odločno zanikal vpletenost v zvodništvo ali korupcijo.

V t. i. aferi Carlton so doslej aretirali osem ljudi. Osumljeni so organiziranja zvodniške mreže in zlorabe sredstev za plačilo spolnih uslug. Sredi preiskave naj bi bilo tudi več visokih policijskih uradnikov in znanih poslovnežev. Strauss-Kahna so z afero povezali oktobra lani. Trije od aretiranih osumljencev v aferi Carlton naj bi bili blizu Strauss-Kahnu, ki naj bi se žgečkljivih zabav udeleževal v Parizu in Washingtonu konec leta 2010 in v začetku leta 2011. Proti dvema osumljencema so že izdali obtožnico - gre za visokega uslužbenca nekega podjetja z medicinsko opremo Fabricea Paszkowskega in nekdanjega direktorja gradbenega velikana BTP Eiffage Davida Roqueta.

Paszkowski in Roquet naj bi organizirala tudi zadnjo od zabav, ki naj bi med 11. in 13. majem lani potekala v Washingtonu in na sedežu IMF. Dan zatem, 14. maja lani, je Strauss-Kahna zaradi suma spolnega napada na sobarico v newyorškem hotelu Sofitel aretirala ameriška policija. Ta aretacija je uničila politično kariero Strauss-Kahna, ki je pred tem veljal za najverjetnejšega kandidata francoskih socialistov na letošnjih predsedniških volitvah. Sodišče v New Yorku je obtožbe proti njemu na koncu umaknilo, a ga je afera stala ugleda v Franciji in tudi položaja vodje IMF. Nato se je soočil še z obtožbami 32-letne francoske novinarke Tristane Banon, ki je trdila, da jo je med intervjujem leta 2003 skušal spolno zlorabiti. Tudi v tem primeru ni bil obsojen, saj je primer zastaral, je pa dodatno načel njegov ugled.