Skupina, ki so jo osnovali 17. marca, je v nekaj dneh nabrala neverjetnih 400 članov. Kot svoj cilj so na spletni strani opredelili odvračanje pozornosti od nedopustne in nemoralne manifestacije Gay Pride, ki po njihovem mnenju zastruplja otroke. "O komentarjih članov skupine, ki so se pojavili na strani je odveč govoriti,“ so zgroženi danes poročali hrvaški mediji, med njimi tudi Index.hr.

"Vsakemu normalnemu človeku je slabo od paradiranja mentalno bolnih ljudi (homoseksualcev). Njih ne zanima, če morajo jih morajo naši otroci gledati bolne,“ je eden izmed neokusnih komentarjev, ki so mu sledili še: "Razbijanje pedrov 9. 6. 2012,“ pa tudi "Pojdi na zdravljenje, ne paradiraj,“ in podobno.

Med člani so bili tudi tisti, ki so močno nasprotovali takšnim nedopustnim besedam, a je bilo teh občutno manj kot podpornikov skupine, še poroča Index.hr.

Policija ukrepala

Facebook skupino so seveda po hitrem postopku ukinili in policija trenutno išče storilce, da bi lahko proti njim sprožila kazenske postopke. "O vsem ugotovljenem bomo takoj obvestili državno tožilstvo,“ je še povedala Marina Kraljević-Gudelj iz splitsko-dalmatinske policije.