Po izteku 30 dnevnega obdobja po objavi poziva, mora sodišče sporočiti, če se jim je pogrešani javil, ali pa je v stik s sodiščem stopil nekdo, ki bi lahko vedel, kaj se je z njim zgodilo. Nato bo tudi uradno razglašen kot mrtev. Srbski politik in junak prve svetovne vojne Mihailović, ki se je rodil leta 1893, neuradno velja za mrtvega od leta 1946. Po drugi svetovni vojni je bil obsojen sodelovanja z okupatorjem.

V petek se bo na višjem sodišču v Beogradu nadaljeval postopek za Mihailovićevo rehabilitacijo. V nasprotju z medijskim poročanjem pa postopek v petek gotovo ne bo zaključen. Višje sodišče je na svoji spletni strani namreč najavilo, da je za petek predvideno pričanje Slobodana Markovića, predsednika vladine komisija, ki je želela ugotoviti, kje točno je bil Mihailović ubit in pokopan.

"Tekom postopka bo sodišče slišalo tudi druga predložena pričanja in preučilo ostale dokaze, ki so bili medtem dostavljeni sodišču;“ so sporočili iz sodišča. To pomeni, da še vedno ni jasno, kdaj bo sprejeta dokončna odločitev o Mihailovićevi rehabilitaciji.

V začetku tedna se je nad morebitno rehabilitacijo vodje četnikov med drugo svetovno vojno pritožilo združenje veteranov NOB Srbije (SUBNOR), ki trdi, da bo odločitev imela pogubne posledice za srbske odnose s sosednjimi državami in državami antifašistične koalicije. Pritožili so se tudi, ker so srbske oblasti v zadnjih letih uspele "rehabilitirati vso fašistično kvizlinštvo in kolaboracijo z okupatorjem v drugi svetovni vojni“.