Po navedbah aktivistov so sirske sile z okoli 90 tanki vstopile v Hamo in začele zastraševati ljudi. Moške naj bi slekli, jih strpali v avtobuse in odpeljali na neznano lokacijo, so sporočili aktivisti. Sirske vladne sile naj bi že tretji dan zapored obstreljevale tudi mesto Homs, ki se nahaja kakih 25 kilometrov od meje z Libanonom. V več kot letu dni, odkar so se začeli protesti proti sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu, se je v to državo zateklo že več kot 12.000 Sircev.

Nasilje v Siriji je zahtevalo nove žrtve tudi blizu meje s Turčijo. Deset ljudi, med njimi ženske in otroci, je umrlo na avtobusu, ki ga je zajel ogenj, ko so se poskušali zateči v Turčijo. Iz Sirskega observatorija za človekove pravice pa so sporočili, da je v napadu blizu mesta Sermin v provinci Idlib na severu države umrl voznik avtobusa in devet članov dveh različnih družin. Uporniška Svobodna sirska vojska je danes preko video posnetka, ki so ga objavili na spletu, sporočila, da so ustanovili poseben vojaški svet. Njegova naloga bo usklajevanje vojaške operacije v okolici Damaska. Obenem so pozvali druge vojake, ki še vedno služijo al Asadovi vojski, naj se jim pridružijo.

Kot je danes sporočil generalni sekretar ZN Ban Ki Moon, je prekinitev ognja v Siriji nujna, da bi lahko v državo poslali konvoje s humanitarno pomočjo. Po njegovih besedah je Varnostni svet ZN, ki je v sredo sprejel predsedniško izjavo o Siriji, poslal nedvoumno sporočilo, da se mora nasilje končati. Zaradi nemirov v Siriji je Evropska komisija danes namenila dodatnih sedem milijonov evrov pomoči za begunce. Prispevek Bruslja za pomoč Siriji se je tako povečal na deset milijonov evrov. Sredstva bo Evropska komisija distribuirala s pomočjo Rdečega križa in urada ZN za begunce.